Той съобщил, че в София ще избухне бомба като целта била министър-председателят Бойко Борисов

Задържан е 35-годишен мъж от пловдивското село Караджово, заплашил министър-председателя Бойко Борисов с бомба, съобщи МВР.

 

След предприети светкавични действия служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, заедно с колегите си от отдел „БОП“ в Пловдив и криминалисти на областната дирекция, е задържан подателят на анонимен злоумишлен сигнал за бомба.

 

На 11 февруари около обяд, на телефон 112 позвънил мъж, който не пожелал да се представи. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба като целта била министър-председателят на Република България.

 

В хода на разследването антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон. Установена е самоличността на подателя, а час по-късно 35-годишният И.К. от село Караджово е задържан.

 

Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено обаждането.

 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс под наблюдението на Районната прокуратура – Асеновград. Работата по случая продължава.

 

На 7 февруари тази година беше задържан 61-годишен мъж, който също беше отправил телефонна заплаха срещу министър-председателя Бойко Борисов. Той изказал недоволство от управлението на страната и отправил заплаха към премиера, заявявайки, че той "трябва да бъде убит".

 

Миналата година мъж от Кюстендил пък заплаши сестрата на премиера.