Полицията във Варна не разполага с нова информация за нападателя

Раненият с нож водач на протестите във Варна Иван Петров заяви, че нападението срещу него е поръчково и цели да внуши страх у хората. Той не коментира чия може да е поръчката. От полицията няма нова информация за нападателя.

Инцидентът е станал в сряда, малко след 9 вечерта. Бившата футболна легенда е нападната в района на Общината във Варна, точно когато след митинга стигнал до колата си. До последно Иван Петров водеше близо петхилядното шествие срещу високите цени на тока.

Петров остава в болницата и днес за наблюдение. Раната от ножа е в областта на таза и е повърхностна. Пробождане обаче, няколко сантиметра по-нагоре, е можело да бъде опасно за живота, казват лекарите.

„Само почувствах отзад някакъв тропот, инстинктивно се стегнах и тогава получих удара”, разказа пред Нова ТВ раненият лидер на антимонополния протест. „Като се обърнах, тогава видях ножа в ръката и тръгнах да го гоня. Едно момче беше спряло до сладкарницата. Влязох, показах му ръцете си в кръв... Карай! Викам - тече всичко.”

Поражда се пак страх, коя година сме? 21 век, 24 години демокрация. Къде се връщаме? Това всичкото е поръчково,” коментира още организаторът на общественото недоволство в морската столица.