По първоначални данни той е задързан заради подкуп

Прокурорът Ангел Георгиев, зам.- шеф на Бургаска окръжна прокуратура, е бил арестуван в Бургас, съобщи БНР.

 

Той е задържан в четвъртък вечерта от цивилни служители на полицията в центъра на морския град. Акцията е била малко сред края на работното време в кафене на ул. "Гурко".

 

Цивилните служители на ГДБОП влезли в заведението, което било пълно с клиенти

 

„В 16:30 часа са влезли и са обяснили на хората, че трябва да напуснат заведението”, разказа Тодор Петков, управител на заведението.

 

Според вътрешният министър сумата, с която е задържан Ангел Георгиев е размер на 7-8 хил. лв. По думите на Цветанов представителят на държавното обвинение е наблюдаван от дълго време. Установено е, че той е работил по определено дело, което е трябвало да бъде прекратено. Уговорката била да се плати споменатата сума, която да се раздели между прокурора и адвоката.

 

Неуспешен бе опитът ни да открием съпругата на задържаният прокурор - Веселина Деведжиева, която е завеждаща отдел „Спорт” в община Бургас.

 

И от окръжната прокуратура в Бургас, и от полицията в морския град категорично отказват коментар по случая, както и оповестяване името на втория арестуван.

 

Ангел Георгиев е обвинител по дела за банкови измами и убийства. Ръководел е делото срещу Максим Стависки. В момента е наблюдаващ прокурор по процеса за отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.