Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари...

Арестуваният заместник-окръжен прокурор на Бургас Ангел Георгиев е освободен заради липса на доказателства за извършено престъпление. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Както вече съобщихме, на 14 февруари следобед, служители на ГДБОП са арестували Георгиев, заедно с бургаския адвокат Марин Стефанов по подозрения за искан подкуп.

Цивилните служители на ГДБОП влезли около 16.30 ч. в заведението, което било пълно с клиенти, като им обяснили, че трябва да го напуснат.

В хода  на разследването е установено, че вторият задържан -адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си 8 хиляди лева, на когото обяснил, че парите се искат от прокурора, за да извърши неправомерни действия по досъдебното производство. Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

От Софийска градска прокуратура по-рано днес, 15 февруари, съобщиха, че доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари, във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а Стефанов е злоупотребил с името му.

Докато траеше разследването обаче двамата адвокати, упълномощени от съпругата на Прокурор Георгиев, не успяха да влязат във връзка с него и разследващите от момента на ареста. Подадени бяха жалби. Адвокатите не успяха да видят подзащитния си и когато стана ясно, че е освободен от ареста.

На адвокат Марин Стефанов предстои да бъде повдигнато обвинение за измама.

Подробности ще намерите във видеото.

Репортер: Цеца Алексова