От „Атака” заподозряха конспирация, обвиниха ГЕРБ, че разпродава България

Премиерът Бойко Борисов вече е изписан от болница. Той прекара там три дни заради хипертонична криза. Преди да бъде изписан беше посетен от патриарх Неофит.

А това, че премиерът беше в болница до този следобед отложи редовното заседание на Министерския съвет. 30 минути след планирания час, министрите се саморазпуснаха заради отсъствието му.

Заседанието обаче така или иначе вероятно щеше да бъде провалено, защото Волен Сидеров, заедно със свои депутати, напусна народното събрание, за да попречи на министрите да приемат няколко точки от дневния си ред. Заседанието на министерския съвет се стори на Сидеров по-любопитно от това на Народното събрание.

„В момента, в който тука се обсъждат незначителни теми, а в Министерски съвет управляващата партия ГЕРБ продължава разграбването на България.

Волен Сидеров се е запознал с дневния ред на министрите, от който става ясно, че ще  бъдат дадени разрешения за няколко концесии за добив и проучване на подземни богатства. Както и решение за изваждане от горския фонд на имот край община Гълъбово.

„Всичко това искаме да го видим, да го проверим на място с колегите. Няма никакви законови пречки. И се запътих пеша към Министерския съвет.

Неочаквано не срещнаха съпротивата на НСО и още по-неочаквано - заседанието, на което искаха да присъстват, беше отложено. Сидеров и хората му все пак влязоха в сградата и заподозряха конспирация.

„Сега разбирам, че е отложено, не знам дали заради информацията, че ние ще дойдем, ако е така утре пак ще бъдем тук”, коментира лидерът на „Атака”

Утре от партията щели да присъстват на заседанието и да поискат подробности за всички концесии и концесионери. Те обвиниха управляващите, че разпродават държавата, заподозряха президента и несъздаденото още служебно правителство в умишлено прикриване на сделките и дадоха заявка, че могат да участват в управлението през следващите 4 месеца.

„Затова аз исках един кабинет от хора, неучаствали в изпълнителната власт досега, „Атака” между другото е готова за следващите 4 месеца да разкрие тези сделки... Разбира се това зависи от желанието на президента и на мнозинството.”