Като проблем Атанас Атанасов посочи мрежите за купуването на гласове

Съществува риск „Информационно обслужване” да манипулира изборни резултати, смята Атанас Атанасов от ДСБ. Повод за предположението му станаха критиките към ръководителя на дружеството професор Михаил Константинов, че е заявил публично предпочитанията си за победител на изборите.

 

Като по-важен проблем обаче Атанасов посочи мрежите за купуването на гласове.

 

„След миналите парламентарни избори бях съден от Яне Янев и той загуби делото. Бих посъветвал Мишо Константинов, когато пуска такива бомбастични изказвания, да си потърси грамотен адвокат. Рискът да се пипнат определени цифри по време на работата на "Информационно обслужване" съществува. Знам какво може да направи това дружество”, коментира Атанас Атанасов.

 

От ДСБ вече са създали сериозна организация за получаване на информация за купуване на гласове по време на изборите, съобщи още столичният общински съветник Атанас Атанасов. 


Партията ще сезира местните органи на съдебната власт и на МВР за всеки един. От ДСБ определиха, като противозаконна съвместната инструкция, която регламентира, специални разузнавателни средства по време на изборите да бъдат използвани само по искане на прокуратурата. Според Атанасов, нарушението идва от закона за СРС-тата, в който ясно са описани, кои институции могат да използват подобни средства в работата си.