Министерството на отбраната опроверга информацията, че стрелецът - 67-годишният Иван, е бил техен служител..

Четири са вече жертвите след стрелбата в столичния квартал "Димитър Миленков". Още снощи загинаха двама от простреляните - 26-годишен мъж и 28-годишната му сестра. Тази сутрин почина и 56-годишната им майка, която беше с огнестрелна рана в главата. Четвъртият прострелян остава в тежко състояние. 


В болницата почина и 67-годишният Иван Калмуков, който откри огън срещу съседите си, а по-късно се простреля. Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство. 


Министерството на отбраната опроверга информацията, че 67-годишният Иван е бил техен служител. Той е стрелял с незаконно притежаван пистолет. Мъжът има криминални регистрации в полицията за дребни престъпления. Съседите на простреляните се заканиха, че ще запалят къщата на Иван и поискаха отмъщение за близките му. 


Свадата тръгва от запалена гума на Сирни Заговезни пред дома на 67-годишния Иван. Нервиран, той се заканва да реши проблема с оръжие и ден по-късно влиза в дома на Кирил. 26-годишният мъж е застрелян и умира на място. 


„Уби всички. Уби зълва ми, уби свекърва ми, уби мъжа ми. Искаше да убие и мен, и децата, но не са му стигнали патроните. И не ни уби. Прибра се и се застреля сам. Моите деца бяха вътре и крещяха и "тате умира, мамо, тате умира", разказва съпругата на стрелеца.


И двете семейства живеят в квартала над 10 години. Сериозни конфликти там не е имало. Съседите разказват, че хората са сплотени и опровергават съмненията причина за стрелбата да е била кражба.


Късно снощи се чуха заплахи, че роднините на жертвите ще търсят отмъщение и ще запалят къщата на 67-годишния Иван.  Ден по-късно напрежението ескалира и ромите блокираха кварталния път и се заканиха, че това е само началото.


Междувременно близките на Иван, който откри стрелбата, вече са напуснали квартала. Заради опасност от нови инциденти продължава и засиленото полицейско присъствие в квартала. 


От полицията не уточниха дали разрешителното за оръжие на стрелеца е изтекло, или пистолетът не е бил закупен по надлежния ред.


Подробности за нещастния инцидент ще намерите във видеото. Предупреждаваме Ви, че кадрите, които ще видите не са за хора със слаби нерви.