Според специалистите британчетата придобиват елементарни готварски умения средно на девет години

50 на сто от децата във Великобритания не различат краставица от тиквичка,  показва проучване. 

 

Всяко четвърто дете успява да познае патладжан, а 7 на сто бъркат марулята със спанака, показват тестовете. Едва 10% от малките участници в експеримента разпознали праз лука, а само едно на всеки пет деца знае как изглежда авокадото. 

 

Изследването е част от кампания за по-здравословен живот. В него са участвали деца до 16 годишна възраст

 

Тези деца, които помагат на майките си в кухнята преди да навършат осем, е 50% по-вероятно да се хранят по-здравословно с готвени храни, когато пораснат. 

 

Според специалистите британчетата придобиват елементарни готварски умения средно на девет години, което е много по-късно в сравнение с децата във Франция и Германия, които помагат в готвенето още от най-ранна възраст.