Трябва да послушаме младите, които скандират “Оставка!”, смята хумористът

На чаша студена вода гостува тази сутрин в „Здравей, България” Димитър Туджаров – Шкумбата. И в тези дни продължава да се смее… смее се на плакатите, които вижда всеки ден на протестите. Любимият му е „Не съм платен, но ви мразя безплатно”. Смее се и на „наглостта на тези вътре”.

 

Това не е екскурзия, не е парти, не е шоу, макар че доста колеги от артистичния бизнес са на протеста”, казва хумористът и обяснява ситуацията с актуален политически виц: „Още в първия ден от работата на сегашното правителство разбрахме, че то удържа на думата си – искаше да помогне първо на децата и майките… За 15 минути разбрахме кое е детето и коя е майка му”.

 

Управляващите би трябвало да си тръгнат, убеден е Шкумбата. „Трябва да послушаме младите, образовани люде, които на протеста скандират само едно – ‘Оставка!’.”

 

„Имам чувството, че правителството работи само за себе си. Избираме група хора и те влизат в парламента и мислят, че могат четири години да си правят каквото искат, а ние да стоим на улицата – не може да продължава така. Няма идеална демокрация в света, но тук няма демокрация”.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.