ДАНС, МВР и прокуратурата ще помагат за приходната част на бюджета

Акциите на МВР няма да получават кодови имена, обяви по време на посещението си във Варна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Следващата от тях ще бъде там, където МВР е в готово да свърши „нещо значимо”, по думите на вицепремиера.

 

Именуването на операциите на вътрешното ведомство доби популярност при предшественика на Йовчев – Цветан Цветанов. Под негово ръководство се случиха акции като „Наглите”, „Октопод”, „Недосегаемите”, „Килърите” и др.

 

Цветлин Йовчев обясни, че ДАНС функционира, а служителите на ГДБОП са командировани от МВР и изпълняват задълженията си. Делата, по които се работи, вече са прехвърлени, същото предстои да се случи с логистичната база и архивите.

 

Ограничаване на контрабандата и финансовите престъпления срещу бюджета – това са двете направления, в които ДАНС, МВР и прокуратурата ще помагат за укрепване на приходната част на бюджета, отбеляза вътрешният министър.

 

Проблемите не могат да бъдат решени с магическа пръчка, но имаме ясен план и се надявам, че ще има добри резултати съвсем скоро, заяви Цветлин Йовчев, цитиран от „Фокус”.