Тези хора трябва да бъдат заключени до живот, защото те са опасни, категорична е Нонка Лилова

Живеем в джунглата. Никой не е помогнал на детето ми, никой не е повикал полиция”, каза в „Здравей, България” Нонка Лилова, майка на 16–годишния Николай Димитров, който почина след побой от охрана в дискотека във Враца.

 

Ники нямаше спомен от случилото се, защото е бил в безсъзнание. Ритан е докато е бил в безсъзнание”, разказа тя. Почернената майка сподели, че разбират имената на нападателите, след като негови приятели отиват на свиждане в болницата. 

 

Изписват момчето от болницата в добро състояние, но на следващия ден то прави гърч и губи съзнание. „Всичко се случи много бързо. Лекарите го сложиха в медикаментозна кома, но след това той изпадна в собствена кома”, каза още майката. 

 

Попитана каква присъда иска за смъртта на сина си, Нонка каза, че в България няма присъда, която тя би пожелала. „Тези хора трябва да бъдат заключени до живот, защото те са опасни”, категорична е тя. 

 

За нападението са задържани трима души – Иван Каменов–Цофъра, Калин Димитров–Скинаря и Ивайло Миланов–Акулата. Мярката на тримата обвинени ще се гледа в четвъртък. За тогава се готви и протест

 

Целия репортаж гледайте във видеото.