Представянето бе на специално тържество в музея на спорта на "Васил Левски"

"Левски" има нова емблема по случай 100-годишния юбилей на клуба. Тя беше представена на специално тържество в музея на спорта на стадион "Васил Левски".

 

Логото ще стои не само на футболния, но и на спортния клуб. Сините навършват сто години догодина и затова е изработена специалната емблема. Тя беше представена на медиите от финансовия директор на футболния клуб Константин Баждеков и председателят на спортния клуб Стоян Хранов.

 

"Тази емблема ще бъде емблемата на спортния и футболния клуб през юбилейната година. Благодаря на всички, които полагат усилия за честването на този юбилей през 2014 г. Благодаря на всички, които са се наели с тази задача - да възстановят името и достойнството на всички, които са създали този клуб. Видяхме във видеоклипа колко европейски, световни и олимпийски титли са дошли от "Левски". Този символ, който ще представлява "Левски" в тази 100-годишнина, ще олицетворява първоначалната идея на клуба", каза Баждеков.

 

"Удовлетворен съм, че днес се показваме не за медиите, а за това, че ръководствата на футболния и спортния клуб като достойни българи се опитваме в оставащите месеци до 100-годишнината да споменем учредителите, тези чисти хора, събрали се на могилката и учредили "Левски". Така, както много блъфираме и говорим за тефтерчето на "Левски", така и с тефтерче от основаването на клуба си служат някои политици. Иска ми се да да разпространим устава на учредителите, за да го имат феновете и да се знае защо е основан "Левски". Радвам се, че тук присъства спортист №1 на миналия век Боян Радев - дал много на българския спорт, но и на българската култура. Тук е и Ваня Гешева, Георги Марков, Петкана Макавеева, Сашо Томов, Бобата Жечев и Божидар Искренов - Гибона. Това са все събирателни образи. Образи, които са обичани и на които младите хора искат да подражават", заяви Стоян Хранов.