От издателството върнаха парите на свой читател

Автобиографичната книга на сър Алекс Фъргюсън счупи рекорда по продажби, но изненадващо донесе и разочарование на някои от читателите й. Един от тях  ще бъде компенсиран, след като откри цели 45 фактологични грешки в общо 402-те страници, в които Фъргюсън разказва за живота и кариерата си. 

От издателската къща „Ходър и Стоутън“ съобщиха, че са предложили на свой читател да му възстановят парите за книгата, като извинение за редица неточности в мемоарите на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед. 

В тях се споменава, че Райън Гигс е направил дебюта си за „червените дяволи” на 16-ет години, докато уелсецът всъщност е бил с една по-възрастен. Сред другите потвърдени официално грешки са времето, в което Фъргюсън е работил с Рой Кийн, трансферът на Яп Стам, който е продаден на Лацио, а не Рома и дори годината, в която на шотландеца е поставен пейсмейкър. 

Автобиографичната книга на най-успешният мениджър в историята на английския футбол, се превърна в най-бързо продаваното нехудожествено литературно произведение във Великобритания. Само в първата седмица след пускането й на пазара, бяха продадени 115 547 копия.