Жената притиснала главичката на детето към себе си и я държала така 3 минути, докато издъхне

Осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи Юлияна Илинова, която през 2012 година удуши новородения си син. Присъдата беше произнесена от Окръжния съд в Пловдив.

 

Окръжната прокуратура искаше условна присъда.

 

33-годишната Юлияна Илинова от Сопот е омъжена с две деца на 13 и на 4 години. 

 

Жената забременяла извънбрачно и до последно криела бременността от съпруга си. Правила е опит да го махне плода в четвъртия месец, но аборт тогава не е разрешен. 

 

Когато е наближил срокът на раждане, е отишла в частна клиника в Пловдив, без да уведомява близките си за истинската причина. Момченцето е родено по оперативен път на 14 юни 2012 година и в първите три дни майката е отказвала да го види и да го кърми. Опитала е да го остави за осиновяване, но процедурата изисква и съпругът и да подпише отказ от родителски права, а това щяло да издаде тайната й. 

 

Така след четири дни, на 18 юни, помолила да й донесат детето и през нощта притиснала силно главичката му към себе си и я държала така три минути, докато детето издъхнало.

 

Подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието в този случай се налага под предвидения минимален размер.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.