До момента са потвърдени 9 олимпийски визи

Българската федерация по ски направи анонс за предстоящият зимен сезон. Какви очаквания имат от централа за участието ни предстоящите Олимпийски зимни игри.

 

От ръководството на централата обявиха, че е възможно броят на спечелените квоти от националните състезатели за Игрите в Сочи да достигне 15. До момента са потвърдени 9 от тях, като окончателната им бройка ще стане ясна след средата на януари. 

 

Сигурните олимпийски визи са една в ски скока за Владимир Зографски, една в сноуборда за Александра Жекова, три при мъжете и една женска в ски алпийските дисциплини, както и още две при жените и една мъжка в ски бягането. 


Това дали списъкът ще бъде допълнен,  ще се реши на база на резултатите на състезателите в отделните ранглисти на Международната федерация по ски. През новия зимен сезон България ще бъде домакин и на две Европейски купи. 


На 15 и 16 февруари домакин на състезание по ски алпийски дисциплини за мъже ще бъде Боровец, а на 11 и 12 март в Пампорово ще приеме европейските стартове за мъже и жени по сноуборд.