Мъжът може да влезе в затвора заради минимално количество марихуана, което отглеждал

Млад мъж, болен от множествена склероза, може да влезе в затвора заради минимално количество марихуана, което отглеждал като средство за облекчаване на симптомите на болестта си. 
 
Обществото е в едно затъмнение и няма представа какво е медицинска марихуана, както и какво е въздействието върху организма при различни диагнози. Това е един огромен проблем”, обясни болният Марин Калчев.
 
Той отглежда в дома си две саксии с коноп. При полицейска проверка в дома му са открити 59 грама. Марин обаче е обвинен, че притежава нарколаборатория. В действителност тя представлява един неголям гардероб.
 
Марин обясни, че не един лекар му е казвал в частен лекар, че лечение с марихуана би облекчило симптомите му.
 
„Лекарят за момента обаче не може да излезе и да го каже пред обществото, което е разбираемо”, допълни Марин Калчев. Той заяви и че облекчаването на болките е незабавно и познава не малко хора, които се лекуват по същия начин.
 
Според Васил Харалампиев - председател на сдружение „РЕСТАРТ- пациенти и експерти за медицински коноп“, билката коноп има лечебни свойства. По негови думи обаче през последните 25 години паметта за това е била заличена, а растението е било подменено и наречено „марихуана”.
 
Повече по темата, както и каква е юридическата гледна точка по случая – гледайте във видеото.