Бразилия пък както винаги ще бъде една от най-шумните държави в света на 31-ви декември

И тази година властите в Саудитска Арабия предупредиха местните жители и чужденците, че празнуването на Нова година е забранено. Причината е фатва - религиозният декрет на върховния комитет на саудитските улеми, който забранява тържества за Нова година в кралството, в което се спазва ислямският календар. 

 

За сметка на това Бразилия, както винаги ще бъде една от най-шумните държави в света на 31-и декември. Около 2,3 милиона души, от които една трета туристи, се очаква да посрещнат 2014 година на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, където ще има пищни фойерверки и концерти на открито.

 

Традиционният пиротехнически спектакъл в новогодишната нощ, който започва в полунощ, ще продължи 16 минути. От 11 кораба, закотвени на 400 метра от плажа, ще бъдат изстреляни 24 000 ракети, тежащи 24 тона.

 

Това, което с огромно нетърпение чакат всички нюйоркчани в новогодишната нощ, е запалването на светлините на Таймс Скуеър. Тази година честта да натисне бутона пред близо един милион празнуващи на площада ще има съдията от Върховния съд на Съединените щати Соня Сотомайор. 

 

Кристалната сфера се спуска над площада точно в 23:59 часа от 43 метра височина и спира след 60 секунди, за да възвести новата година. 

 

Сред знаменитостите, имали честта да задействат спускането на кристалната сфера, са Бил и Хилари Клинтън, Мохамед Али и Лейди Гага.