Вижте и какво ни предстои през 2014 година

България вече се налага като привлекателна дестинация на редица големи изпълнители и групи. Изпратихме 2013-а с разтърсващия концерт на „Скорпиънс”. А как започна годината и какви концерти ни очакват през 2014-а?

 

Една от най-дългоочакваните групи – Depeche Mode, беше тук през май. След като преди 4 години се разминаха с България поради лошото здравословно състояние на вокалиста Дейв Геън, този път направиха разтърсващо шоу. Почти успяха да засенчат любимеца на всички дами Бон Джоуви, който се изяви два дни по-късно. 

 

След дългогодишното обикаляне от страна на феновете, за да присъстват на техен концерт в съседски на нас държави, Бон Джоуви дойдоха за първи път в България. Не изневериха на традициите на бандата и ни осигуриха страхотно шоу, макар и прекъснато по средата заради сенната хрема на Джон. 

 

Още няколко легендарни изпълнители ни посетиха. Том Джоунс и Алън Парсънс дори не е нужно да представяме.

 

А от концерта на Роджър Уотърс хората си тръгнаха развълнувани и припявайки “Another Brick in The Wall”.

 

Следващата година ще бъде дори по-хубаво!  

 

„Аеросмит” - групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят пристигат в София на 7-ми май 2014 г. Концертът им е част от Европейското турне на групата Global Warming.

 

Великолепната петорка ще дойде в оригиналния си състав, както при основаването си през 1970 г. в Бостън, Масачузетс - Стивън Тайлър (вокал), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани). 

 

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи, заради които Андреа Бочели, намира място в Книгата за рекорди на Гинес, печели награда Златен глобус и е номиниран за „Оскар“. Изпълнения в Carnegie Hall, Central Park в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или супер концерт  пред 110 хиляди души в Сао Паоло, Бразилия, са просто няколко щрихи от неговата уникална кариера.

 

Преди осем години музикалният гений Андреа Бочели излезе пред българската публика с камерен концерт, а през май 2014 г., отново ще пее пред своите български почитатели. Той пристига за един магически спектакъл, включващ класически арии от най-известните италиански и световни опери, както и песни от новия му албум Passione. 

 

Малко преди това ще чуем и краля на операта Пласидо Доминго. А Лара Фабиан очакваме през есента.