Заглавието на лентата е „Херцогинята” и ще бъде под режисурата на Ари Посин

Популярната американска актриса Глен Клоуз ще играе във филм, посветен на Анна Андерсън, жената, която се представяше за руската княгиня Анастасия, съобщава Контактмюзик, цитиран от БТА.


Заглавието на лентата е "Duchess" /Херцогинята/. Тя ще бъде под режисурата на Ари Посин, познат на публиката от "Прочиствачът".


Филмът е комедия, основан на истинската история на Анна Андерсън. Тя се представяла в продължение на 7 десетилетия за княгиня Анастасия, оживяла по чудо след разстрела на руското императорско семейство от болшевиките. Едва след смъртта й с ДНК-тестове бе доказана нейната измама. Андерсън нямала синя кръв, а се оказала дъщеря на обикновени немски работници. Истинското й име било Франциска Шанцковска.


Лентата проследява последните дни от живота на мнимата кралска особа и на нейния съпруг - Джак Манахън. След като съдия осъжда Андерсън да бъде настанена в сиропиталище в щата Вирджиния, нейният мъж й помага да избяга и двамата тръгват на сватбено пътешествие, което на младини така и не могли да осъществят.