Кои са победителите разказва екипът на ВИП Новините

Преди няколко часа в Лос Анджелис бяха раздадени наградите за кино и телевизия "Златен глобус". Наричани генералната репетиция на „Оскар”-ите, на практика с тях всяка година започва финалната битка на най-добрите в киното.

 

По традиция от ВИП Новините направихме своите прогнози за голямата нощ в Ел Ей, часове преди церемонията. И трябва да си го признаем, че както винаги, бяхме удивително точни и познахме във всичките най-важни категории, с изключение на една.


Започваме със съвпаденията в нашата прогноза и поедителите на церемонията вчера. Съвсем очаквано, "12 години в робство" на режисьора Стив Маккуин беше определен от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд за най-добра драма.


„Американска схема” на Дейвид О'Ръсел грабна „Златен глобус” за най-добра комедия. Наградата за най-добър режисьор отиде при мексиканеца Алфонсо Куарон за "Гравитация".


Матю Макконъхи и Джаред Лето бяха наградени за най-добър актьор в драматичен филм и най-добър поддържащ актьор за участието си във филма "Клубът на купувачите от Далас". А Кейт Бланшет получи признанието за най-добра актриса в драматичен филм за ролята си в "Син жасмин".  


„Златен глобус” за най-добър актьор в комедия/мюзикъл получи Леонардо Ди Каприо за превъплъщението си в Джордан Белфорт във "Вълкът от Уолстийт". Ейми Адамс беше наградена за най-добра женска роля за играта си в "Американска схема", това е и единствената грешка в нашата прогноза за победителите на „Златен глобус”.


За най-добър чуждостранен филм беше обявен „Великата красота” от Пауло Сурентино.