19-годишният Християн карал близо пет километра преди да катастрофира в съседното село

Пиян младеж от село до Монтана с близо два промила алкохол в кръвта, открадна трактор от кравефермата, в която работи, и катастрофира с него в ограда на къща. Инцидентът станал късно снощи.

 

19-годишния Християн постъпил на работа в кравефермата, в монтанското село Пишурка само преди дни. Миналата нощ след работа се събрали с приятели да се почерпят. „Бяха си взели две шишета бира, нищо повече, но дойде едно друго момче и донесе ракия”, разказва Наталия Валериева.

 

Пияното момче, което дори няма шофьорска книжка, тръгнало с трактора в посока Монтана. Междувременно младежите звъннали на собственика на кравефермата, който се опитал да го догони с личния си автомобил и да го спре.

 

„Стигнах го на кантона и не искаше да спре и продължи да си кара. Дори слязох от колата и му кимах, но той караше срещу мен”, каза собственикът Димитър Иванов. „Без фарове си караше човека, колите му правиха път да минава, скачаше ту в една канавка, ту в другата”, добави той.

 

Така карал повече от пет километра, докато стигнал съседното село Долно Церовене, където катастрофирал. Тракторът първо е преодолял купчина с камъни, след това е преминал между две дървета и се е приземил в оградата на частен имот.

 

Момчето е задържано за 24 часа. Засега не дал обяснение за действията си.

 

Репортер: Биляна Борисова