Преди месеци в „Господари на ефира” ви показахме как монах показва голото си тяло в нета

Църковен съд очаква духовника от Троянския манастир Йеромонах Кирил заради скандални видеоматериали. Преди няколко месеца в предаването „Господари на ефира”  ви показахме как монахът показва голото си тяло по интернет, общувайки с друг мъж. 

 

Тогава той разказа, че масово в манастира духовниците имат интимни отношения с хора от същия пол. Днес Светият Синод разгледа доклада по случая, който беше подготвен от игумена на Троянския манастир. 

 

Църковното дело ще бъде само срещу йеромонах Кирил. Въпреки че във видео материалите той споменава имената и на други духовници от троянския манастир. Повечето от тях с различни прякори като например баба Гуси. Ако се окаже, че духовникът е виновен най-тежкото наказание е лишаване от сан или отлъчване от лоното на църквата. Такива може да получат и другите замесени духовници.

 

И още едно решение: Заради скандални видеоклипове, временно от поста игумен на Бачковския манастир е отстранен епископ Борис. Срещу него също ще се води църковно дело. До приключване на делото, той ще бъде на послушание в рилския манастир.