Повишават се шансовете за пълно възстановяване на простреляните полицаи

Развръзката по случая в Лясковец - психичноболният Петко Петков е в реанимация, стабилен е и е в съзнаниеМайка му Стефка е арестувана за 24 часа. В момента прокуратурата преценява дали и какви обвинения да й повдигне. 
 
Полицията започна втори оглед на къщата им рано тази сутрин и към 13 ч. все още не беше приключил. Прокуратурата все още няма информация дали ще повдигне обвинение на Стефка – майката на Петко Петков. Самият той ще бъде съден за убийството на полицай при изпълнение на служебните му задължения. Към нея се очаква да бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на боеприпаси, но дали ще има такова и дали прокуратурата ще поиска нейното задържане за 72 часа предстои да стане ясно в по-късните часове на деня. Засега тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа.
 
Кой е Петко Петков, какво е правил досега и откога датира проблемът с него 
 
53-годишният Петко Петков живял съвсем нормално до преди 4 години, когато нещо в живота му се преобърнало. Никой не знае какво е станало, но всички знаят, че се заключил у дома и общувал само с майка си. Децата го дразнели, съседите също, както и полицаите.
 
За проблема на Петко Петков с учениците знаели всички. И двамата с майка му редовно пишели писма, в които се оплаквали от всички. Никой обаче не знаел за бойния му арсенал и за реалната заплаха.
 
Когато започнала акцията и свистенето на куршуми оглушило Лясковец, всички се сетили, че проблемът е именно Петко.
 
24 часа след акцията за задържането на Петко следите от акцията бяха видими, а полицаите не бяха събрали всички изстреляни гилзи. Заради намерената от нас гилза, полицаите разшириха заградения периметър и започнаха втори оглед на мястото.  
 
От МВР обявиха акцията си за успешна и все още никой не е поел отговорност за смъртта на колегата им – Емил Шарков. Междувременно, при гостуването си в "Събуди се" експерти нарекоха спецакцията "позорна".
 
Състоянието на ранените полицаи е стабилно 
 
Състоянието на ранените е стабилноТримата тежко простреляни в ръцете полицаи са в стабилно състояние. Веднага след стрелбата в Лясковец полицаите бяха оперирани във Велико Търново. По-късно през деня военен самолет ги транспортира до София, където операциите продължиха. Лекарите от Военномедицинска академия обясняват, че няма риск за живота им, но все още овладяват опасността от тежки увреждания
 
Въпреки първоначалните прогнози, че може да се стигне до загуба на крайници при някои от пострадалите, засега липсват данни за усложнения, а това повишава шансовете за пълно възстановяване
 
Днес операциите продължават, за да се отстранят напълно чуждите тела от огнестрелното оръжие. Очаква се тримата да бъдат вкарани и в барокамери за специална кислородна терапия, която да ускори оздравяването им.