За председателя на Областния съвет на ДПС-Смолян трите позитивни качества на Пеевски са "млад, образован, преуспял"

Делян Пеевски е най-желаният евродепутат според ДПС-Кърджали. Именно той е с най-много номинации, включително и сред младежката структура.
 
„Лично аз номинирах г-н Делян Пеевски. Мотивите могат да бъдат много, но аз се спирам на това, че той не е направил нищо лошо досега. Винаги е изразявал правилно интересите на нашия електорат в Народното събрание и преди това в държавните институции, това е основното”, обясни председателят на Областния съвет на Младежкото ДПС в Кърджали - Байрам Байрам.
 
Пеевски и останалите десет са избрани поради няколко основни причини: 
 
„Да познават отблизо функциите на европейските институции, да притежават ценза. По същия начин да владеят добре един от официалните езици в европейските институции”, уточни Байрам Байрам.
 
В ДПС-Кърджали смятат, че псевдополитици хулят партията им. Оттам идвали и неяснотите около бизнеса на Пеевски.
 
„Има много политици, които се занимават с бизнес, не виждам нищо срамно в това някой да притежава бизнес. Аз не мога да ви кажа точно какъв бизнес притежава той. За това си има институции, които да разследват. Ако има някакви нередности, именно институциите решават дали има нещо нередно”, на мнение е председателят на Областния съвет на младежкото ДПС.
 
Хората в Кърджали не са единодушни за номинацията на Пеевски.
 
„Толкова протести, хората са възмутени от него. Да си го избират ДПС. Той тук ще дерибейства”, убедена е възрастна жена.
 
Нейна съгражданка пък призна, че не знае кой е Делян Пеевски, но е важно да е човек, който си гледа работата.
 
Много е далеч от представата ми за евродепутат. Има къде-къде по-образовани хора, които по съвсем друг начин разсъждават”, сподели друга жена. Мъж пък обясни: „Каквото правят те, аз съм съгласен.”
 
В Смолян Областният съвет на ДПС номинира Делян Пеевски за евродепутат. 
 
„Все пак той е един успял човек и няма пречка той да бъде номиниран. С неговия опит и капацитет мислим, че той може да бъде полезен и да допринесе в страната да има по-добра усвояемост на европейски фондове“, обясни мотивите за номинацията Салих Аршински  - председател на Областния съвет на ДПС в Смолян.
 
По думите му номинацията на Пеевски щяла да донесе позитиви и за местната структура на ДПС.
 
Салих Аршински е категоричен, че протестите срещу Делян Пеевски са били инсценирани от бившите управляващи. Той обясни, че до момента са получили само позитивни отзиви и никой не ги е упрекнал. Според Аршински трите позитивни качества на Пеевски са „млад, образован, преуспял“.
 
Наш екип провери какво мислят хората в Смолян за номинацията на Пеевски за евродепутат.
 
„Не знам откъде е номиниран, но Делян Пеевски не е за депутат, като се има предвид биографията му и реакцията на протестиращите“, обясни ни Мера Меракова. Според други нейни съграждани Делян Пеевски е „неприятен” и „малко мошеник”.
 
Отиваме и в Община Рудозем. Там на последните избори ДПС убедително спечели местния вот. В село Чепинци казват, че наричат Пеевски „шефа”. Никой обаче не иска да каже защо. Част от хората, които срещаме, крият лицата си от камерата само при споменаването на името Пеевски.
 
Повече мнения за номинацията на Делян Пеевски за евродепутат ще намерите във видеото.