Обвиняват Веселин Тодоров–Германеца, че изтезавал длъжниците си

Дъщерята на известен бизнесмен от Поморие изчезна. Осемгодишното дете е в неизвестност от късния следобед в четвъртък на фона на съмнения за отвличане.

 

След занималня първокласничката Александра Тодорова не се прибрала в дома си, който се намира само на 500 метра от училищния двор. Момиченцето е дъщеря на Веселин Тодоров - Германеца, арестуван преди време за лихварство.

 

Полицията претърсва автомобилите на изхода на морския град. От Областната дирекция на МВР в Бургас засега отказват коментар.

 

Александра учи в 1Б клас на основното училище в Поморие. Класният й ръководител научи от екипа на Нова ТВ, че детето не се е прибрало снощи от училище. По думите на Иванка Количева обикновено родителите прибират децата си след занималня.

 

Според източници на Нова Алекс е участничка и победителка в много конкурси за красота, печелила е десетки награди. Опитите за разговар с родителите на изчезналото момиченце не се увенчаха с успех.

 

Без желание да разговарят са и съседите на семейство Тодорови. Не пожелаха да разкажат с какъв бизнес се занимава Веселин Тодоров. Той беше арестуван за лихварство през юли 2010 г. заедно със свои хора, сред които беше и големият му син Методи. Освен космическите лихви, които начислявали, твърди се, че те са отвличали жертвите си и дори ги подлагали на изтезания.

 

Домът на семейството в една от новите кооперации в кв. „Свобода” е бил осветен до късно снощи, вероятно в очакване на развръзка по случая.

 

Работата по издирването на първокласничката не е спирала цяла нощ в полицейското управление в Поморие. Там е бил и директорът на МВР-Бургас Милен Димитров. От пресцентъра на Областаната дирекция се въздържат на този етап да дават информация дали наистина става дума за отвличане и искан ли е вече откуп.

 

Повече за случая ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова