ГЕРБ предложиха да се почетат жертвите от атентата в църквата „Света Неделя"

С тържествена сесия започна работата си Народното събрание. Днес, 16-и април, отбелязваме 135 години от приемането на Търновската конституция. Заседанието приключи малко преди 13 ч. и изглеждаше по-скоро като за финал на мандата, а не на една парламентарна сесия, заяви репортерът на Новините на Нова Калина Влайкова.
 
Освен народните представители, в парламента бяха и президентът, премиерът и министрите, патриархът и царят. Не присъстваха президентът (1997-2002) Петър Стоянов, бившият премиер Иван Костов, както и народните представители Волен Сидеров и Делян Пеевски.
 
Заседанието в тържествената му част премина в по-скоро исторически речи от председателите на парламентарните групи, от които едиствено „Атака” се въздържа.
 
Имаше и политическо-историческа закачка от страна на ГЕРБ. По тяхно предложение цялата пленарна зала почете с минута мълчание жертвите от атентата в църквата „Света Неделя” през 1925 г. 
 
Заради силния дъжд депутатите и държавният елит пропуснаха да си направят обща снимка пред парламента, както бе планирано, но пък се чукнаха с шампанско. Това сложи край на сесията на парламента за този сезон. Следващата ще започне на 28-ми април, когато депутатите отново ще се съберат, но за кратко – за две заседания, след което ще се разпуснат за 6-дневна почивка по Гергьовденските празници.