Само за месец в София са регистрирани над 45 такива случая

Десетки зрителски писма със сигнали за кражби на гуми заедно с джантите заляха редакцията на "Новините на Нова". Всеки ден поне по няколко семейства намират колата си на трупчета. Оказа се, че само за месец и само в София са регистрирани над 45 такива случая. 

 

Доходността на този вид кражби идва от факта, че гумите няма как да бъдат разпознати след кражбата. Това ги прави идеални за пазара втора ръка. Всяка нощ крадците атакуват нова кола, свалят гумите заедно с джантите и изчезват. След тях остават само дървените трупчета и щетите за потърпевшите

 

Загубата на старите и покупката на нови гуми и джанти струва около 5000 лева. Много рядко застрахователите покриват разходите за разглобяеми части, каквито са гумите и джантите.

 

Така надеждата остава в полицията. Миналия месец след специализирана операция униформените от 7-мо районно управление в София са успели да арестуват двама крадци на гуми. Каква е съдбата им обаче не знаем.
  

Ако и вие станете свидетели на нещо нередно или любопитно, изпращайте видео и снимки на сайта ни в раздела "Моята новина".