За трета поредна година в музея посрещат гости с програма и свободен достъп до експонатите

Родители и деца могат да отбележат днешният Ден на бащата на борда на хеликоптер или в купола на танк. Във Военноисторическия музей за трета поредна година посрещат гости с програма и свободен достъп до експонатите.

 

Да пипнат всичко, да проверят как работи, да се качат и проврат по някога страховитите машини. Това е желанието на децата, доведени от родителите си в музея на българската бойна слава. Но оказва се, че и бащите са също така любопитни. Диман е тук с двете си деца и съпругата си.

 

„Всеки ден може да е ден на бащата. Но е хубаво да има такива организирани събития за деца и по-големите деца като татковците”, казва той. И се започва играта на артилеристи под зоркия поглед на майката.

 

В чест на деня на бащата в музея е отворен достъпа до на практика цялата експозиция. Влиза се в хеликоптер, свободен е достъпа до кабините на самолети, камиони и други автомобили, дори до влекач на ракета.

 

В Деня на бащата човек може да се вживее и в ролята на командир на танк Т34 от Втората световна война. Денят на бащата се превърна в традиция, забава за малки и големи и добра идея за прекарване на няколко часа заедно за цялото семейство.