Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана

20 години затвор получи убиецът на банкерката Павлинка Йовчева. Тежката присъда произнесе Бургаският окръжен съд срещу Любомир Симеонов. През септември миналата година той простреля смъртоносно в центъра на града Павлинка Йовчева.

 

Още по темата

По време на пледоариите днес държавното обвинение поиска доживотна присъда за бизнесмена, който извърши престъплението заради отказ да му бъде отпуснат кредит в размер на 1.5 милиона лева.

 

Защитата на подсъдимия пък настояваше за присъда от 7 години. Бившият военен служител Любомир Симеонов ще трябва да плати и по 100 000 лева кръвнина на тримата наследници на жертвата.

 

"Така е преценил съдът", каза осъденият Любомир Симеонов.

 

"На неговата възраст това е един вид доживотна присъда”, смята съпругата му Соня Симеонова.

 

"Моята съпруга е установила, че този човек източва самата си фирма. Тя е установила, че този човек с доносите и клеветите си, които той пише до институциите и до банката, има една-единствена цел -  нови и нови кредити, които да присвоява”, каза съпругът на убитата Йовчо Йовчев.

 

Златин Йовчев, син на убитата, заяви: "За нас най-важно е да изчистим името на майка ми, присъдата няма значение. Присъдата няма да върне майка ми”. 

 

Информация на Цеца Алексова