Удави се създателят на добилата огромна популярност кампания "Ледена кофа"

Удави се създателят на добилата огромна популярност кампания "Ледена кофа". Инцидентът с 27-годишния Кори Грифин е станал, докато той се гмуркал край бреговете на Масачузетс, съобщиха негови близки. 

 

Ще продължи събирането на средства за кампанията за намиране на лекарство за Болестта на Лу, поразяваща опорно-двигателния апарат. В същото време в кампанията се включи и бившият американски президент Джордж Буш. 

Още по темата

 

Буш пусна в социалните мрежи видео как съпругата му го залива със студена вода. Той обясни, че е получил многобройни предизвикателства и най-накрая е решил да ги приеме.

 

След като се заля с кофата, Джордж Буш предизвика друг бивш американски президент - Бил Клинтън. Руският държавен глава Владимир Путин обаче отказа да се включи в международната кампания в помощ на болните от латерална склероза. 

 

Путин не отказа лично поканата на холивудския актьор Вин Дизел, но говорителят му подчерта, че президентът не е запознат с инициативата и имал много по-важни работи, за които да мисли. 

 

Междувременно се появиха и първите пародии на кампанията. Британският комик Рики Жерве пусна в Туитър своя снимка във ваната с коментар: "Приех предизвикателството топла вана за свое собствено удоволствие". 

 

До момента кампанията "Ледена кофа" е събрала повече от 30 милиона долара. За същия период миналата година дарената сума е била по-малко от 2 милиона.