Един от приоритетите на новия директор на дружеството ще бъде ефективността на администрацията

Малко над 11 000 души работят в момента в "Български пощи", в никакъв случай не предвиждаме съкращаване на експлоатационен персонал, на този етап. Това заяви новият изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Станислав Дочев, цитиран от БНР.

 

Той обясни, че има пощенски станции, които са на печалба, но по-големият брой са на загуба.

 

"2 008 от всичките 2 981 станции са на загуба. Считам, че приоритетно трябва да съсредоточим усилията си в подобряване ефективността в управление на финансовите потоци на дружеството. Тези пари, с които евентуално бихме могли да разполагаме, би следвало да се използват по по-ефективен начин за въвеждане на нови системи на работата", коментира той.

 

Един от неговите приоритети за в бъдеще ще бъде ефективността на администрацията. 

 

"Най-голям проблем е запазването на тенденцията по отношение на икономическите показатели от дейността. Нашата амбиция в тази посока е подобряване на икономическите показатели от дейността на "Български пощи", каза още Дочев.

 

Припомняме, че Станислав Дочев бе назначен за изпълнителен директор на "Български пощи" на 22 август. Той бе заместник-изпълнителен директор на дружеството в периода 05.2012 – 02.2014 г.