За първи път царският дворец „Врана” отваря врати за серия класически концерти на открито

Музика за ценители под звездите ще предложи Софийската филхармония. Тя излиза на една необичайна сцена - парка „Врана”. 
 
За първи път царският дворец „Врана” отваря врати за серия класически концерти на открито. Красивата градина и дворецът  са естествен декор за произведенията на Равел, Моцарт, Пучини, Панчо Владигеров. Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита са любезни домакини и гости на събитието.
 
Първият от поредицата концерти в двореца „Врана” е под палката на главния диригент на Софийската филхармония - Мартин Пантелеев. Освен че ще дирижира, той ще изпълни и едно от най-трудните произведения на Равел – „Рапсодия Циганка”. 
 
На първия концерт ще звучат арии от Моцарт, Пучини и Верди в изпълнение на сопраното Вера Гиргинова. Сред парка на двореца „Врана” ще прозвучи и рапсодия „Вардар” на Панчо Владигеров. 
 
За концертите в двореца благословията си е дал лично Симеон Сакскобургготски. 
 
Местата обаче са ограничени – едва 400, което прави концертите – ВИП събитие. За първия концерт всички билети са изкупени. Специално за събитието Столична община пуска два автобуса, които ще извозват публиката и след края на концерта. Ако обаче времето не е на страната на класическата музика в двореца „Врана”, концертите ще бъдат преместени в следващите дни в зала „България”.
 
Повече за концертите – гледайте във видеото.