Участниците се опитаха да подобрят рекорда на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс

София посрещна участниците на 8-то издание на националния шампионат по бийтбокс на България. Участниците се опитаха да подобрят рекорда на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс. 

 

Галин Ненов от село Дончево, Добрич, стана новият шампион по бийтбокс за 2014 г. Галин е студент в Икономическия университет във Варна, специалност „Мениджмънт“. Освен парична награда, той получи и правото да участва на Световното първенство по бийтбокс в Берлин догодина. Втори се класира Денис Христов, ученик в 12 клас от Бухово, а третото почетно място остана за Александър Димитров-BigAlio от Харманли. 

 

Водещи на шоуто бяха Печенката и Кукушев. Гвоздея на програмата беше шоуто на Skiller, който опита да подобри световния рекорд на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс от 4695 души. Предстои обработка на данните от организаторите и оценка на Гинес. 

 

В 8-то подред издание взеха участие над 60 души. Публиката и журито селектираха 16 участника в първи кръг, след което се проведоха директните елиминации, за да класират 8-те най-добри за Големия финал на 19 септември. За четвърта година партньор на събитието беше Столична община, която безвъзмездно предостави мястото пред Паметника на Съветската армия.