Тя постави фокус върху превантивни действия и помощ в пострадалите от наводненията региони

Над 2 500 доброволци дадоха своя личен принос в опазването на околната среда в най-мащабното досега издание на екологичната и образователна инициатива „Моят зелен град“. 

 

Еко любители от 23 града в страната обединиха усилията си за природата под мотото „Бъди зелен не само за ден”. 

 

Седмото издание на инициативата поставя фокус върху помощта за пострадалите от наводненията през лятото региони и върху превантивни действия, с които доброволците могат да помогнат в незасегнатите области. 

 

В рамките на инициативата доброволци от Монтана, Враца, Плевен, Варна и Добрич се присъединиха към помощните дейности в Мизия, Варна и Добрич. Участниците в кампанията почистиха задръстените канавки и шахти, възстановиха счупени мостчета и парапети, боядисаха и лакираха планинските масички, пейки и беседки и поставиха нови шезлонги за почивка на слънце. 

 

Доброволците помогнаха и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи, която се намира в „Дендрариума“- бяха възстановени предпазващите парапети и всички информационни табели.

 

В инициативата тази година се включи и журналистът и водещ на „Стани богат” Ники Кънчев. 

 

Тази година в „Моят зелен град” имаха възможност да се включат всички жители и гости на 23 града - София, Варна, Бургас, Сливен, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Пловдив, Димитровград, Хасково, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Сандански, Пазарджик, Монтана, Враца, Плевен, Боровец и Банско, които обединиха усилия в опазването на природата и дадоха пример как с малка грижа всеки може да повлияе положително на опазването на околната среда.