Лентата на Клинт Истууд е основен претендент за „Оскар”, смята Деян Статулов

Кинопремиерите тази седмица ще предложат цял куп любопитни заглавия. В студиото на „Здравей, България” кинокритикът Деян Статулов представи ексклузивни кадри от филма „Американски снайперист” на Клинт Истууд с участието на Брадли Купър. Лентата се очаква по кината през януари. Сценарият е адаптация на книгата на снайпериста Крис Кайл, който получил прозвището „Дявола от Рамади”, заради способността си да уцелва мишени от над 2 км разстояние. Очаква се той да е основен претендент за наградите „Оскар”.

 

Робърт Дауни-Младши и Робърт Дювал пък впечатляват с актьорска игра в „Съдията”. „Сюжетът не е съдебна, а семейна драма. Няма да се учудя, ако някой от актьорите вземе „Оскар” за най-добра мъжка роля. Едно от най-хубавите неща във филма е, че може да се плъзне в мелодрамата, а в подкрепата на Били-Боб Торнтън, филмът е наистина впечатляващ. Този филм е като учебник по актьорско майсторство”, категоричен бе Статулов.

 

Живи машини” с участието на Антонио Бандерас от своя страна е футуристична драма, която много напомня за „Ловец на хуманоиди” и „Изкуствен интелект”. „Той е сниман в България, но сюжетът не е оригинален”, каза Статулов.

 

„От „Отрова за мишки” не очаквайте тежка екзистенциална драма за смисъла на живота. Той е лек и приятен, верен на епохата. Това са едни момчета, които излизат от ТВУ-то. Режисьорът Буров е намерил млади имена в българското кино, което е хубаво”, заяви кинокритикът.

 

Най-доброто нещо” ще е предпочитан от дамите. „Ако харесвате „Тетрадката” или „Писмо в бутилка”, със сигурност ще Ви допадне и този”, допълни Статулов. 

 

Всичко за кинопремиерите тази седмица гледайте във видеото.