При инцидента загина директорът на френската петролна компания „Тотал”

Самолетната катастрофа тази нощ на московското летище „Внуково” е станала по вина на шофьора на снегорина, който чистел пистата, предаде БГНЕС. 

 

Според говорителя на Следствения комитет Владимир Маркин мъжът е бил пиян.

 

„Вече е установено, водачът на снегопочистващата машина е бил в състояние на алкохолно опиянение. Освен това може би ще бъде взето решение за отстраняване от длъжност на редица сътрудници в летището, докато се извършва наказателното разследване", заявява Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

 

В Следствения комитет на Руската федерация е започнало наказателно дело за нарушение на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на самолети, довело до смъртта на две или повече лица поради невнимание.

 

Тази нощ директорът на френската петролна компания „Тотал” загина в катастрофа на частен самолет на московското летище „Внуково”. Самолетът се е сблъскал при излитането си със снегорин. 


 
Загинали са всичките четирима души на борда. Шофьорът на снегопочистващата машина е останал невредим въпреки първоначалната информация, че и той е загинал при катастрофата. 


 
Шефът на френския петролен гигант Кристоф дьо Маржьори е трябвало да пътува от Москва към Париж след среща с руския премиер Дмитрий Медведев.