Семейства с деца вече го спират по улицата, за да го поздравят

„Мега стабилният” участник в X Factor Георги Бенчев се оказва, че невинаги е пял емблематичните за него хард рок, пънк и хеви метъл. Финалистът от отбора на Любо бил хорист в Академичен хор „Ангел Манолов“ в продължение на 5 години. 

 

И до днес винаги изненадващият изпълнител си спомня за „музикалните импровизирани екскурзии”, които организирали в държави като Италия, Швеция, Англия и други европейски дестинации. Най-яркият му спомен обаче е когато, заедно с хора, излизат да пеят пред министъра на културата – Божидар Абрашев, и бивши хористи.

 

„Наложи се да изпълним песен, която едва няколко души знаехме. За сметка на това цялата публика я знаеше и пееше вместо нас. В един момент ме напуши толкова силен смях, че се направих, че кашлям, за да се обърна. Беше много комичен момент, а смехът – наистина заразителен!”, спомня си Жоро. 

 

След запомнящите се изпълнения, които направи на сцената на X Factor, по улицата вече го разпознават и дори го спират, за да му пожелаят успех. Бъдещият татко признава, че е приятно изненадан, че основната му публика не са „луди тийнейджъри”, а семейства с деца, които често го поздравят. 

 

Още с първото си изпълнение на хард рок вариант на Майли Сайръс, Георги дава заявка, че ще бъде един от непредвидимите участници, които ще търсят винаги нови хоризонти и гледни точки. Освен на сцената, точно такъв е и в живота – винаги в различни амплоа и във всевъзможни ситуации. Днес той има собствена компютърна фирма, но преди нея трупа доста разнообразен опит. Три дни – точно толкова продължава най-кратката му работа – като продавач в хранителен магазин. Известно време менажира и собствено репетиционно студио със седалище… гаража на семейната къщата в Бояна. Оказва се също, че рокаджията и преди е излизал на голямата сцена – първата му по-сериозна изява, заедно с една от бандите му, е на сцената на НДК. Днес, всяка събота вечер, влиза в ролята на диджей – избира винаги весели парчета, които „усмихват“ хората. „Понякога се събираме с басиста от групата, но вече с нова стратегия – свирим няколко пъти парчето и… директно на сцената!“, с усмивка разказва той. 

 

За утрешния концерт на сцената на X Factor обаче подготовката със сигурност ще е по-сериозна. Талантите ще изпълнят хитове на 20-те най-велики певци на всички времена. Сред тях ще бъдат имената на Мадона, Том Джоунс, Тина Търнър и много други. 

 

Кои оглавяващи топ класации парчета ще изпълнят кандидатите за слава, ще видим утре вечер по време на лайв концерта от 21:00 ч. по Нова.