Те преминаха по основния булевард в Москва редом до представители на основните политически сили

Близо 75 000 души демонстрираха в Москва в подкрепа на Владимир Путин и политиката на Кремъл в Украйна, предаде БГНЕС. Броят им засенчи просета, организиран по същото време от ултранационалистите. 

 

С мотото "Ние сме единни!" привържениците на Путин преминаха по основния булевард в Москва редом до представители на основните политически сили, сред които "Единна Русия", Комунистическата партия и ултранационалистическата Либералнодемократическа партия на Русия.

 

"Заедно сме сила" и "Имаме доверие на Путин", гласяха плакатите на участниците в шествието. Развявайки руски знамена и оранжево-черните цветове на лентата на Свети Георги, символ на съветската победа във Втората световна война и знак на проруските сепаратисти в Източна Украйна, представителите на различните партии изразиха подкрепата си за политиката на Кремъл в Украйна.

 

"Единни сме с нашите братя в Новорусия", каза от сцената Сергей Миронов, ръководител на прокремълската партия "Справедлива Русия". Патриотичната демонстрация, подкрепена от руските власти, засенчи с мащаба си традиционното шествие на руските ултранационалисти, голяма част от които се противопоставят на Путин. "Руският поход" на ултранационалистите, организиран всяка година на 4 ноември, събра само 2000 души по данни на полицията, далеч от очакваните от организаторите 10 000-20 000 участници.

 

Друга националистическа демонстрация беше организирана в северозападната част на Москва в подкрепа на рускоговорещото население в Украйна, но събра още по-малко участници от "Руския поход". Демонстрациите бяха организирани по повод празника на националното единство, свързан с прогонването на полските окупационни сили от Кремъл през 1612 г.