"От глупав по-глупав" се завръща на големия екран

 

"От глупав по-глупав" се завръща на големия екран. Кинокритикът Деян Статулов коментира в „Здравей, България”, че „дилемата и този път е от проста по-проста”.

 

Този път режисьорите на лентата – братята Питър и Боби Фарели, ще отведат Лойд и Хари на лудо пътуване, в търсенето на едно дете. "От глупав по-глупав: Завръщането” очаква българските зрители в кината от 14 ноември.  

 

Зрителите на Нова телевизията имат възможност да спечелят 5 двойни покани за филма. А как може да стане това, разберете на novatv.bg.

 

Друго заглавие от тази седмица е "Приземяване: Добре дошли в Източна Европа”. В лентата участват Вини Джоунс, Скот Уилямс, Джил Дарнел, Оливър Джаксън и други.

 

"Лентата е копродукция и е финансирана от Министерството на културата в Литва. Това е една непретенциозна и забавна комедия”, коментира Деян Статулов.

 

Действието се развива в Източна Европа и разказва за четиримата приятели Джон, Бен, Тим и Майкъл, които имат железен план - да спрат с обикновения живот и да спечелят бързо много пари, като оберат нелегално казино на мафията в Лондон. След като успяват да отмъкнат над 1 милион лири от гангстерите, те се качват на самолета за Малайзия, но се озовават в Литва. Пребиваването им там се оказва не само въпрос на веселба, но и на оцеляване. 

 

Междувременно тази вечер се открива 28-мото издание на "Киномания" с най-новия български игрален филм „Потъването на Созопол” на Константин Бонев. В него участват Камен Донев, Стефан Вълдобрев и Васил Гюров. Филмът взе две награди на фестивала „Златна роза” - за най-добър сценарий на Ина Вълчанова и Костадин Бонев, както и за най-добра актриса - Снежина Петрова. 

 

"Киномания 2014" продължава до 30 ноември, а какви са останалите акценти на него – разберете във видеото.