Сцената е издигната в хангар, побиращ до 3300 седящи и 800 правостоящи зрители

Малта построи специална зала за Детския песенен конкурс Евровизия, на чието 12-ото издание е домакин, съобщава сайтът на конкурса.


Територията на бивша корабостроителница беше избрана за място, на което да бъде построена сцената за конкурса. Трите хангара, които са на 10 минути път от столицата Валета, бяха изцяло преустроени за събитието.


Сцената, проектирана специално за това място, е издигната в централния хангар, побиращ до 3300 седящи и 800 правостоящи зрители, като последните ще бъдат в непосредствена близост до сцената и подиумите.


В другите два хангара, до които публиката ще има достъп, има бюфети за храна и напитки, ложи за кандидатите и място за съоръженията на организаторите на продукцията.


Сайтът споменава и за някои други инициативи на тазгодишното издание на конкурса: концерт на местни училища в рамките на конкурса, менторска програма, която ще бъде предложена на място за кандидатите, модернизиране на традиционните "пощенски картички" на страните на конкурентите, както и инициативи, имащи за цел да привлекат вота на телевизионни зрители от страни, които нямат свои представители на конкурса.

 

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на "Евровизия" е "Заедно", а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.