С това си постижение той ще подобри досегашния рекорд на сър Елтън Джон

Известният американски певец и композитор Били Джоуел ще постави рекорд за най-много концерти в "Медисън скуеър гардън". През лятото на следващата година - на 1 юли, музикантът ще излезе на легендарната сцена в Ню Йорк за 65-и път, пише БТА. 

 

С това си постижение Били Джоуел ще подобри досегашния рекорд на сър Елтън Джон, с когото имат съвместни сценични изяви. От днес в САЩ в продажба са пуснати билетите за концертите на Били Джоуел през май, юни и за юбилейното на сцената на "Медисън скуеър гардън", където са пели "Бийтълс", Ролинг стоунс", "Лед цепелин". 

 

Били Джоуел е американски певец, музикант, поет и композитор на рокендрол и класическа музика. Сред хитовете му са "Piano Man" и "New York State of Mind". Поставен е на шесто място в списъка на изпълнителите с най-много продавани албуми и музика изобщо - над 150 милиона копия по света. Има хитове в първата десетка на много класации през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. 

 

През продължилата около 50 години музикална кариера на Били Джоуел 33 от песните му попадат в класациите "Топ 40" на САЩ през 70-те, 80-те и 90-те години на ХХ век. Той пише музиката и текста за всичките тези хитове.