Всички билети за операта в София бяха изкупени още през ноември

 

Стотици българи успяха да си купят билет за опера или театър за новогодишната нощ. В новогодишния галаконцерт на Софийската опера участват близо 200 души – това са  оркестъра, солистите, хора и балета на операта. В програмата са предвидени любими откъси от произведения на  Бърнстейн, Чайковски, Верди и Пучини. 

 

Билетите за новогодишния гала концерт в Софийската опера са изкупени още в началото на ноември. Изчерпани са билетите и за новогодишния концерт тази вечер в  Музикалния театър. Там най-скъпите билети са по 30 лева. Зрителите ще чуят свои любими откъси от оперети. На 31-ви декември вечерта има традиционно има спектакъл и в Народния театър „Иван Вазов”. Почти цялата трупа на театъра тази вечер излиза на голяма сцена в спектакъла "Солунските съзаклятници" по романа на Георги Данаилов.

 

На първи януари в зала едно на НДК е празничния концерт на Фестивалния симфоничен оркестър под диригентството на маестро Емил Табаков. Специално за него пристига световноизвестния цигулар Светлин Русев, концерт майстор на Сеулската филхармония и на оркестъра на Френското радио