Жоро Главата и Малката Рижа са разпитвани по делото

 

Известни имена от криминалния свят изскочиха по делото срещу така наречените "килъри от Бояна". Появи се и слух, че те са свързани с едно от последните убийства у нас. Доказателства обаче още няма. 

 

Задържаната група за мокри поръчки може да бъде обвързана с разстрела на Димитър Стоянов-Митьо Лудия в Пловдив. Причината – връзка между тях и засечения край местопрестъплението Георги Славов-Жоро Главата.

 

Въпросният Мартин е синът на задържаната Мила Георгиева. Според прокуратурата именно те двамата са ръководели престъпната група. Мартин все още се издирва. Няма го в къщата му в Бояна, но шофьорът му и други негови служители са там .

 

Сред свидетелите по делото се появи и Малката Рижа от Бургас. Известен в криминалните среди и задържан многократно от полицията за различни престъпления. 

 

Групата е обвинена и за разпространение на наркотици, както и че отглеждала марихуана в Горна Малина. Оказа се обаче, че оранжерията не е намерена от разследващите.  

 

Междувременно съдът реши двама от задържаните да си отидат у дома по здравословни причини. Останалите четирима, сред които и сочената за ръководителка на групата за престъпления – Мила Георгиева, остават в ареста за постоянно.