Най-новият БГ филм "ОМБРЕ" тръгва по кината от 20 февруари

Калин Вельов дебютира на голям екран с първата си кино роля. Дебютът му се случва в най-новия български филм, който ще се завърти по кината от 20 февруари – "ОМБРЕ". 

 

Лентата е наградена от фестивала "Златна роза 2014" за цялостно актьорско майсторство, като главните роли са поверени на Валери Йорданов, Стефка Янорова, Диана Костова, Иван Ранков и Любомир Бъчваров. Режисьор е Захари Паунов, който почина трагично миналата година, след като 13 дни бе в неизвестност. "ОМБРЕ" е неговият дебют като режисьор в пълнометражното игрално кино.

 

Филмът е история за приятелството, любовта и толерантността, както и за невъзможността да ги постигнем по едно и също време и на едно място, особено тук – на Балканите. Именно затова определят лентата като балкански трагикомичен ийстърн. Причините за липсата на хармония винаги са много, почти колкото и добрите намерения по пътя към нея. Егоцентризмът и вътрешният хаос или горещият темперамент и навикът първо да действаме, а после да мислим, ще доведат до трагическата грешка, чиято жертва, както обикновено по тези географски ширини, става най-невинният. Както се случва в живота, историята няма да покаже крайно негативни или напълно положителни герои. Но накрая, оказва се, че винаги има един положителен - ОМБРЕ.

 

Участието на Калин Вельов във филма провокира и неговият най-нов клип. Той ще бъде представен в началото на месец февруари, а в него ще бъдат включени кадри именно от кино лентата. Вижте първия трейлър на "ОМБРЕ" по-долу: