Бандата на Черния Роди стои зад разстрела на семейство Дамянови и варненеца Борислав Манджуков

 

 

МВР и прокуратурата разбиха варненска група, отговорна за поне две убийства, наркотрафик, проституция, рекет и побоища. Сред тях е и двойното убийство на строителния предприемач Митко Дамянов и неговата съпруга Наталия, което потресе столицата.

 

Семейство Дамянови не са единствената жертва на варненска група за мокри поръчки. Според разследващите те стоят и зад разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков, който беше убит в София на 24 март миналата година. 

 

За лидер на групата е посочен небезизвестният варненски наркобос Радослав Калчев-Черния Роди. Той обаче не е арестуван, а се издирва. Знае се, че на 11 януари е напуснал страната със самолет. Според някои от информациите се укрива в Тайван според други в Куба.

 

Разследващите бяха категорични и за още нещо - между бандата на Черния Роди и тази на Мила Георгиева и сина ѝ Мартин, която беше разбита преди седмица в столицата, има връзка.  

 

„Те имат лични отношения, на практика Мартин Георгиев има дете от дъщерята на Черния Роди, имат и пресичане по линия на бизнеса”, обясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

Друго общо между двете банди е, че двамата тартори - Радослав Калчев и Мартин Георгиев, се издирват. 

 

Арестувани са общо осем от членовете на бандата на Черния Роди, един се издирва. Всички те са съпричастни към извършването на поне две убийства -  на бизнесмена Борислав Манджуков и на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. 

 

„За пари са извършвани. Съпътстваща дейност на групата. Освен наркоразпространение, като допълнителна дейност са извършвани мокри поръчки. Платени са по наши данни 30 000 евро за убийството на семейство Дамянови”, обясни Борислав Сарафов.

 

Колко пари са броени за екзекуцията на другата жертва Борислав Манджуков не е ясно. Не са ясни и поръчителите. Ясно е обаче, че групата е била изключително брутална, а членовете ѝ са многократно осъждани. 

 

„Когато някоя камила е камила за цял живот. Никой от членовете на тази група няма да стане стругар или нещо подобно, той ще се занимава с наркоразпространение, докато може , докато държавата, ние и МВР му позволим”, заяви Борислав Сарафов. 

 

Сега на ход е държавата. А дали тарторите ще бъдат заловени в странство, или ще успеят като много други да се скрият от родното правосъдие, предстои да разберем.