Присъдата му е за разпространение на дрога

Още по темата

Една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога е присъдата на брата на футболната ни звезда Димитър Бербатов – Асен, съобщи „24 часа”. В неделя той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от окръжния съдия Атанас Маскръчки.

 

Срещу Асен Бербатов бе повдигнато обвинение за два случая на продажба на дрога.

 

На 6 ноември 2012 г. около 19:10 часа на главната улица в Благоевград той продал на благоевградчанин 0,62 грама кокаин за 77,50 лева.

 

Вторият случай е от 15 март 2013 г., когато около 21 часа, отново в центъра на Благоевград, пласирал на друг човек 0,86 грама кокаин срещу 90 лева.

 

Бербатов имаше и второ обвинение за шофиране без книжка. На рождения ден на брат си - 30 януари 2013 г. той е засечен да шофира колата на жена си без свидетелство за управление, след като полицията му го отнела за 10 месеца по-рано. За това нарушение сега той получи ново наказание – няма право да управлява автомобил за една година.

 

През октомври 2012 г. Асен бе задържан на главен път Е-79 в колата на жена си, а полицаите откриха в бебешкото столче на сина му 19 грама кокаин. Районният съд в Дупница му даде една година условно, но той обжалва наказанието пред Окръжния съд в Кюстендил.