Виновен за катастрофата, според полицията, е Гено Гаргов, който не спрял на знак "Стоп"

 

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов се размина без наранявания при тежка катастрофа на пътя между Карлово и Пловдив. Той е бързал за Карлово за честванията на Васил Левски. Гено Гаргов пък се е прибирал с личния си автомобил към родното си село Калояново. Мъжът продава на една от сергиите на пазара.

 

Виновен за катастрофата, според полицията, е Гено Гаргов. Той не е спрял на знак „Стоп“. Отнел е предимството на депутатския автомобил и е карал пиян. 

 

"Установена е употреба на алкохол - 1.57 промила. Същевременно е установено, че водачът, употребил алкохол е и с изтекло свидетелство за управление на моторно превозно средство от 2008 година”, каза Ботьо Гергинов от "Пътна полиция" в Пловдив.

 

Близките му твърдят, че не той е виновен за катастрофата, а автомобилът на НСО, в който пътувал Красимир Каракачанов. Според тях служебната кола се е движела с висока скорост и неправилно е изпреварвала в кръстовището.

 

Съпругата на Гаргов твърди, че съпругът ѝ от 10 години не кара кола. Затова не си подновил и книжката. Колегите му на пазара обаче разказаха, че всеки ден идвал на работа с личния си автомобил.

 

Свидетели на катастрофата разказват, че Каракачанов направил забележка на пияния шофьор. Районната прокуратура повдигна две обвинения на 60-годишния водач - за шофиране в пияно състояние и за причиняване на значителни материални щети. По закон може да получи до две години затвор.