Те ще представят някои от големите си хитове, както и най-актуалните записи на бандата

Само след два дни, на 26 февруари, Asian Dub Foundation ще представят на българските фенове някои от големите си хитове, както и най-актуалните записи на бандата в столичния "Mixtape 5". John Pandit (DJ), Aktar (MC & DJ), LSK (MC) и Sonny Green (MC) са четворката, която ще представи „The Signal And The Noise” в Sound System шоу.

 

Mc Sonny Green ще даде старт на шоуто с хъс и настроение. Той е най-младото попълнение в Sound System, но вече е повече от ангажиран със социалните каузи на ADF. 

 

През 2012 г., заедно с Fatboy Slim, участва в събитие на „Last night a DJ saved my life foundation“ (LNDJSLF) в парламента на Великобритания. Sonny става и първият рапър, изявил се там. Целта на LNDJSLF е „чрез позитивните вибрации на музиката хората да бъдат насърчавани да променят света около себе си“. 

 

През 2013 г., заедно с Brian May, Slash, Sarah Nelson (Massive Attack), Kerry Ellis и Sir David Attenborough (BBC), правят песента „Badger Swagger”, обявявайки се против „контролирането на популацията” на язовците в Англия. Изключително съпричастен е към проблемите, свързани със зависимости и расизъм. Музикантите от ADF вярват и че хора от различни раси и религии могат да живеят заедно в хармония и благополучие, нещо така нужно на съвременния свят.

 

През 2006 г. създават операта „Gaddafi: A Living Myth“, която проследява пътя на Муамар Кадафи. През 2012-а участват във второто издание на Sound Central Festival (Афганистан) за прожекцията на филма „La Haine” и свирят саундтрака му на живо. Организаторите избират именно тях заради операта, социалната позиция, която отстояват и факта, че младите им се възхищават.