580 избиратели в с. Медени поляни чакат да им построят път

 

За първи път от 28 години утре Сърница ще избере свой общински кмет. Четирима от различни политически сили са в люта битка за поста. В деня за размисъл екип на Нова посети сърнишкото село Mедени поляни, където 580 избиратели чакат да им построят път.

 

Без път, без доктор, без работа - Така живеят хората в село Медени Поляни. Тук всеки четвърти е на мизерни помощи. Останалите берат гъби и боровинки. Али и жена му живеят с общо 180 лева. Като повечето хора тук. Почти никой обаче не се оплаква. Предстоящите избори хората тук приемат горе-долу като тежкия си начин на живот - за даденост. Има ги, следователно ще гласуват. Нямат илюзии, че от това следва нещо добро.

 

Въпреки множеството обвинения между кандидатите в Сърница, повечето избиратели не признават за политически натиск и купуване на гласове. Някои обаче почти догониха екипа ни,  за да се оплачат.

 

Може понякога да нямат хляб, но пък хората в Медени поляни вече ще имат часовници - дар от една от политическите сили по случай деня за размисъл.