Близките обвиняват полицията в бездействие, а органите на реда твърдят, че няма и следа от жената

 

В пълна мистерия потъна случаят на 48-годишната Стоянка Дудекова от Карлово. Жената изчезна миналата година на път за работа. Година по-късно близките обвиняват полицията в бездействие, а органите на реда твърдят, че няма и следа от жената.


Година вече близките на Стоянка Дудекова се лутат между надеждата и отчянието. За тях  всеки нов ден започва с очкване. Всеки изминал час им се струва година.


„Страшно моля. Нека да ми я върнат. Сестра ми просто нищо не е направила. С нищо не е виновна, за да я сполети тази съдба...нито нея, нито децата й”, разказа Станка Дудекова - сестра на Стоянка Дудекова.


48-годишната Стоянка Дудекова изчезва на 26 март миналата година. Към четири и половина сутринта излиза за последно от дома си. Отива за първа смяна на работа в карловския цех за авточасти, където е отговорник по качеството. Тръгва по обичайния маршрут към спирката, която е на една пряка от къщата й. Служебният автобус минава, но Стоянка я няма на спирката. Колегите й са учудени. Тя никога не е изпускала рейса.


Същата сутрин Стоянка не се обажда и на двете си деца. Обикновено всяка сутрин ги буди по телефона, за да стават за училище.


Близките на Стоянка Дудекова обвиняват полицията в бездействие. Смятат,че органите на реда умишлено прекриват следи, за да се потули случая и отказват да проверят всяка версия за изчезването й.


От полицията вече година мълчат по случая. Твърдят, че са разпитали над 100 свидетели и са извършили обиски на 20 адреса. Криминалистите не потвърждават, но и не отричат появилите се до момента версии, включително и най-новата за изчезването на жената.


Бившият съпруг на Стоянка Веселин Божилов сега се грижи сам за двете деца. Единственото, което каза по телефона е, че се надява тя да бъде жива. Отказа да се срещне с нас. Потърсихме го и в дома му, но не отвори.


За една година близките чуха хиляди версии за мистериозното изчезване на Стоянка Дудекова,  но нито една от тях не изглежда достоверна. За това живеят само с очакването.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев